Gatavo bērni: smalkmaizītes ar sieru

FOTO: no personīgā arhīva
“Man bulciņas patīk cept, līdz tās kļūst ļoti viegli brūnas,” piebilst Katrīna. “Bet tās noteikti var cept arī mazliet ilgāk, līdz kļūst tumšāk brūnas.”
Katrīna atklāj: “Recepti atradu sociālajā tīklā “TikTok” un mazliet izmainīju. Visas sastāvdaļas pievienoju pēc acumēra.”
Nepieciešams:
- siers;
- olas;
- sāls;
- pipari;
- 3 gab. kārtainās mīklas plāksnes;
- milti mīklas izrullēšanai.

Gatavošana

Mīklas plāksnes izņem no saldētavas un noliek uz cepešpannas, uz kuras izklāts cepampapīrs.

Sarīvē sieru, ieliek to lielā bļodā, tad pievieno olu, sāli un piparus. Visu samaisa.

Ieslēdz cepeškrāsni, karsē līdz 200 grādiem. Uzber miltus uz virtuves virsmas un pa vienai izrullē mazliet atlaidušās mīklas plāksnes. Uzliek siera masu un izlīdzina.

Katru plāksni kopā ar siera masu sarullē kā ruleti. Sagriež apmēram 2–5 cm biezumā.

Liek uz cepešpannas. Ja vēlas, katru smalkmaizīti var pārkaisīt ar rīvētu sieru.

Cep 10–15 minūtes.
Lai labi garšo!
“Man bulciņas patīk cept, līdz tās kļūst ļoti viegli brūnas,” piebilst Katrīna. “Bet tās noteikti var cept arī mazliet ilgāk, līdz kļūst tumšāk brūnas.”