Marinētu biešu tartes
Šīs neparastās uzkodas iespējams pagatavot pavisam īsā laikā, un arī uz šķīvja tās necik ilgi nepaliek, jo garšo gan lieliem, gan maziem.
Sastāvdaļas:
- 1 iepakojums gatavās kārtainās mīklas
- 3 Mazpulcēnu krāsainās bietes
- Sula un miziņa no 1 citrona
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote medus
- ½ tējkarotes čili piparu pulvera
- 200 g krēmsiers
- 100 g fetas siers
- 100 ml saldais krējums
- 50 g rukola dekoram
Gatavošana
- Kārtaino mīklu atlaidina un sagriež kvadrātveida porciju gabalos.
- Katram mīklas kvadrātiņam 1 cm attālumā no malām apgriež apkārt, neiegriežot mīklā līdz galam. Viduci sadursta ar dakšu. Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, kamēr tie ir zeltaini brūni.
- Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Liek bļodā un aplej ar olīveļļu, citronu sulu un pievieno sarīvētu citrona miziņu. Pievieno medu, čili, sāli un samaisa. Atstāj uz 30 minūtēm iemarinēties.
- Pagatavo krēmu, saputojot kopā krēmsieru un fetas sieru. Pēc vēlmēm pievieno garšai sāli un piparus.
- Katrai tartei pa vidu kārto krēmu, virsū liek marinētās bietes un dekorē ar rukolu.
Zināšanai
Biedrības “Latvijas Mazpulki” bērnu un jauniešu izaudzēto ražu – krāsainās bietes iespējams iegādāties “Maxima” veikalos visā Latvijā. Visi pārdošanā iegūtie līdzekļi nonāks pie jaunajiem uzņēmējiem.