Mana vitamīnu deva – svaigie salāti ar rukolu, bietēm, apelsīnu, valriekstiem un siera bumbām
Šādus salātus mēdzu gatavot arī brokastīs, tikai tad jau iepriekšējā vakarā salieku bļodā visas sastāvdaļas, trauku pārsedzu ar vāku vai šķīvi un atstāju ledusskapī, bet no rīta tikai pievienoju eļļu un visu sajaucu. Gardi, svaigi, spēcinoši un sajūta, ka apēsta vesela kaudze organismam vērtīgo uzturvielu.
Vajadzēs:
- Rukolu
- Vārītas bietes
- Lobītus valriekstus
- Apelsīnu
- Sieru “sniega bumbas” (man garšo ar ķiplokiem)
- Valriekstu vai olīveļļu
Gatavošana
Bietes sagriež mazākos, bet ne mazos gabalos, apelsīnam ņem tikai mīkstumu, ko arī sadala mazākos gabaliņos, tāpat kā siera bumbas, pievieno eļļu un visas sastāvdaļas uzmanīgi sajauc. Enerģiski maisīt nevajag, lai siers nesadrūp.
Salātiem var pievienot sāli, vidusjūras garšvielu maisījumu, taču man vislabāk patīk bez nekā, jo katras sastāvdaļas kopā veidotā garša ir izcila!