Saulaini pikanta tortilja ar maltās gaļas iesmiņu: gatavo Emīls Balceris
Kad pavasaris jau ar roku sasniedzams, bet pasaule turpina būt pelēcīga un drūma, grupas "Musiqq" mūziķis Emīls Balceris nepadodas – viņš piešauj dzīvei pipariņu un kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski gatavo saulaini pikantu tortilju ar malto gaļu.
Nepieciešams:
2 cilvēkiem
Gatavošanas ilgums: 25 minūtes
Paštaisītai tortiljas mīklai:
- 90 g miltu
- 1/2 tējk. cepamā pulvera
- 50 ml ūdens
- rapšu eļļa pēc garšas
- sāls pēc izvēles
Tortiljas pildījumam:
- 1 vidēja izmēra sīpols
- 50 g kukurūzas
- 1/4 ledus salāta
- 50 g burkānu
- 30 g jalapeno piparu Rimi Planet
- 30 g mini plūmju tomātu
- garšvielas pēc izvēles
Gaļas masai:
- 200 g maltas liellopa gaļas
- 1 ēdamk. grieķu jogurta
- 12 g kartupeļu garšvielu maisījuma
Mērcītei:
- 1/2 sarīvētas citrona miziņas
- 4 ēdamk. grieķu jogurta
- garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
- Gatavo mīklu tortiljām. Sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri. Sasilda ūdeni, pievieno eļļu. Sajauc silto ūdeni ar miltiem un kārtīgi izmīca.
- Mīklu sadala uz pusēm, ieliek maisiņā un atstāj siltumā uz 15 minūtēm.
- Pa to laiku pagatavo gaļu: kārtīgi to samaisa ar garšvielām un jogurtu un veido kebaba iesmus. Cep cepeškrāsnī grila režīmā 220 grādos 10–12 minūtes.
- Sagriež salātus, sarkano sīpolu, burkānu. Sajauc jogurtu ar citrona mizu, sulu, pipariem un sāli. Pievieno nedaudz saldinātāja – cukuru, medu vai kādu sīrupu, bet ne vairāk par tējkaroti.
- Izrullē abus mīklas gabalus un cep karstā pannā 30–50 sekundes no vienas puses, tad 10 sekundes no otras.
- Siltās tortiljas apklāj ar dvieli vai liek katlā zem vāka, lai veidotos kondensāts un mīkla paliktu mīksta.
- Tortiljās pilda visas sastāvdaļas un pasniedz.