Izsmalcinātākai Lieldienu garšai: pildītas olas ar ikriem un grauzdēta maize ar jūras sāls sviestu
Vienkārša, taču ļoti garda un pat izsmalcināta uzkoda, ar ko pārsteigt viesus Lieldienās! Visas izejvielas atrodamas Lidl veikalos.
Sastāvdaļas 4 porcijām
- 8 olas
- 2 ēdamkarotes “Kania” majonēzes
- 1 ēdamkarote “Pilos” bezpiedevu jogurta
- 1 tējkarote “Duc De Coeur” Dižonas sinepju
- 2 ēdamkarotes “DeLuxe” svaigu ikru
- 4 šķēles maizes
- 4 ēdamkarotes “DeLuxe” sviesta ar Kamargas jūras sāli
- Svaigi kreses salāti vai maurloki
- Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Vārītās un nomizotās olas gareniski pārgriež uz pusēm. Uzmanīgi izņem no tām dzeltenumus un saliek bļodā.
- Olu dzeltenumus sajauc bļodā ar majonēzi, jogurtu, sinepēm, sāli un pipariem, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa.
- Pagatavoto krēmu vienmērīgi iepilda olu baltumu pusītēs. Papildina ar ikriem uz katras pildītās olas.
- Apgrauzdē maizes šķēles, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Uz grauzdētās maizes uzziež sviestu ar jūras sāli, līdz tas nedaudz izkūst.
- Pildītās olas izkārto uz servēšanas paplātes un pasniedz kopā ar grauzdēto maizi. Pēc vēlēšanās olas var papildus dekorēt ar svaigiem kreses salātiem vai smalki sagrieztiem maurlokiem.