Izsmalcinātākai Lieldienu garšai: pildītas olas ar ikriem un grauzdēta maize ar jūras sāls sviestu

Vienkārša, taču ļoti garda un pat izsmalcināta uzkoda, ar ko pārsteigt viesus Lieldienās!
Klasiskas pildītās olas ar odziņu.

FOTO: Publicitātes foto

Klasiskas pildītās olas ar ''odziņu''.

Sastāvdaļas 4 porcijām

  1. 8 olas
  2. 2  ēdamkarotes majonēzes
  3. 1 ēdamkarote bezpiedevu jogurta
  4. 1  tējkarote Dižonas sinepju
  5. 2 ēdamkarotes svaigu ikru
  6. 4 šķēles maizes
  7. 4 ēdamkarotes sviesta ar Kamargas jūras sāli
  8. Svaigi kreses salāti vai maurloki
  9. Sāls un pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  • Vārītās un nomizotās olas gareniski pārgriež uz pusēm. Uzmanīgi izņem no tām dzeltenumus un saliek bļodā. 
  • Olu dzeltenumus sajauc bļodā ar majonēzi, jogurtu, sinepēm, sāli un pipariem, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa. 
  • Pagatavoto krēmu vienmērīgi iepilda olu baltumu pusītēs. Papildina ar ikriem uz katras pildītās olas. 
  • Apgrauzdē maizes šķēles, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Uz grauzdētās maizes uzziež sviestu ar jūras sāli, līdz tas nedaudz izkūst. 
  • Pildītās olas izkārto uz servēšanas paplātes un pasniedz kopā ar grauzdēto maizi. Pēc vēlēšanās olas var papildus dekorēt ar svaigiem kreses salātiem vai smalki sagrieztiem maurlokiem.

Saistītie raksti