Izsmalcinātākai Lieldienu garšai: pildītas olas ar ikriem un grauzdēta maize ar jūras sāls sviestu

Vienkārša, taču ļoti garda un pat izsmalcināta uzkoda, ar ko pārsteigt viesus Lieldienās! Visas izejvielas atrodamas Lidl veikalos.
Klasiskas pildītās olas ar odziņu.

FOTO: Publicitātes foto

Klasiskas pildītās olas ar ''odziņu''.

Sastāvdaļas 4 porcijām

  1. 8 olas
  2. 2  ēdamkarotes “Kania” majonēzes
  3. 1 ēdamkarote “Pilos” bezpiedevu jogurta
  4. 1  tējkarote “Duc De Coeur” Dižonas sinepju
  5. 2 ēdamkarotes “DeLuxe” svaigu ikru
  6. 4 šķēles maizes
  7. 4 ēdamkarotes “DeLuxe” sviesta ar Kamargas jūras sāli
  8. Svaigi kreses salāti vai maurloki
  9. Sāls un pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  • Vārītās un nomizotās olas gareniski pārgriež uz pusēm. Uzmanīgi izņem no tām dzeltenumus un saliek bļodā. 
  • Olu dzeltenumus sajauc bļodā ar majonēzi, jogurtu, sinepēm, sāli un pipariem, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa. 
  • Pagatavoto krēmu vienmērīgi iepilda olu baltumu pusītēs. Papildina ar ikriem uz katras pildītās olas. 
  • Apgrauzdē maizes šķēles, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Uz grauzdētās maizes uzziež sviestu ar jūras sāli, līdz tas nedaudz izkūst. 
  • Pildītās olas izkārto uz servēšanas paplātes un pasniedz kopā ar grauzdēto maizi. Pēc vēlēšanās olas var papildus dekorēt ar svaigiem kreses salātiem vai smalki sagrieztiem maurlokiem.

Saistītie raksti