Spinātu salāti ar olām un siltu bekona mērci
Interesanta salātu ideja: divas veselīgas sastāvdaļas – spināti un olas – ar kraukšķīga bekona mērci.
Sastāvdaļas:
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
4 porcijas
- 100 g auksti kūpināta bekona
- 2 ēdamk. sarkanvīna etiķa
- 1 maza ķiploka daiviņa
- 1 tējk. brūnā cukura
- 1 ēdamk. Dižonas sinepju
- Sāls, svaigi malti melnie pipari – pēc garšas
- 1 šķipsna maltā muskatrieksta
- 1 šķipsna čili pārslu
- 50 ml olīveļļas
- 150 g spinātu
- 1 mazs sarkanais sīpols
- 4 cieti vārītas olas
Pagatavošana:
- Bekonu sagriež šaurās strēmelēs un apcep pannā vidējā karstumā, ik pa laikam apmaisot. Kad bekons kļūst kraukšķīgs, noņem to no pannas un novieto uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli.
- Tajā pašā pannā, kur cepās bekons, pievieno sarkanvīna etiķi, brūno cukuru, sinepes, smalcinātu ķiploka daiviņu, sāli un piparus un uzsilda, laiku pa laikam maisot.
- Sagatavoto mērces pamatni ielej bļodā un pakāpeniski pievieno olīveļļu, maisot. Mērcei pievienojiet pusi no apceptā bekona.
- Lielā bļodā sajauc spinātus, sagrieztas olas un plānos pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Pārlej ar siltu mērci un pārkaisa ar atlikušo bekonu.
Pasniedz siltus, tūlīt pēc pagatavošanas.