Spinātu salāti ar olām un siltu bekona mērci

Interesanta salātu ideja: divas veselīgas sastāvdaļas – spināti un olas – ar kraukšķīga bekona mērci.
Garšīgi salāti, kurus var pagatavot pat pusaudzis.

FOTO: Publicitātes foto

Garšīgi salāti, kurus var pagatavot pat pusaudzis.

Sastāvdaļas:

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
4 porcijas

  • 100 g auksti kūpināta bekona
  • 2 ēdamk. sarkanvīna etiķa
  • 1 maza ķiploka daiviņa
  • 1 tējk. brūnā cukura
  • 1 ēdamk. Dižonas sinepju
  • Sāls, svaigi malti melnie pipari – pēc garšas
  • 1 šķipsna maltā muskatrieksta
  • 1 šķipsna čili pārslu
  • 50 ml olīveļļas
  • 150 g spinātu
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 4 cieti vārītas olas 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

  1. Bekonu sagriež šaurās strēmelēs un apcep pannā vidējā karstumā, ik pa laikam apmaisot. Kad bekons kļūst kraukšķīgs, noņem to no pannas un novieto uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli.
  2. Tajā pašā pannā, kur cepās bekons, pievieno sarkanvīna etiķi, brūno cukuru, sinepes, smalcinātu ķiploka daiviņu, sāli un piparus un uzsilda, laiku pa laikam maisot.
  3. Sagatavoto mērces pamatni ielej bļodā un pakāpeniski pievieno olīveļļu, maisot. Mērcei pievienojiet pusi no apceptā bekona.
  4. Lielā bļodā sajauc spinātus, sagrieztas olas un plānos pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Pārlej ar siltu mērci un pārkaisa ar atlikušo bekonu.

 

Pasniedz siltus, tūlīt pēc pagatavošanas.

Saistītie raksti