Gatavojam humusu! Līgo svētkos lieliski garšos ar ķiploku grauzdiņiem
Humuss ir universāls smēriņš – to var smērēt uz maizēm, tortilām, labi garšos ar sieru un salātiem. Čipsi ar humusu garšos vēl labāk! Un humuss ideāli iederēsies arī uz Līgo svētku galda, piemēram, baudot kopā ar ķiploku grauzdiņiem vai Jāņu sieru. Receptē dalās pavārs Normunds Baranovskis.
4 porcijas
Gatavošanas ilgums: 15 minūtes
Sastāvdaļas:
- 250 g x 2 paciņas turku zirņu “Dimdiņi”
- 150 ml neitrālas garšas eļļas
- 50 ml sezama eļļas
- 125 g kaltēto tomātu eļļā
- 3 daivas ķiploka
- 50-100 ml (pēc vajadzības) dzeramā ūdens
- 1 tējk. (pēc garšas) sāls
- 1,5 ēdamk. vīnogu etiķa vai citrona sulas
Gatavošana:
- Zirņus liek katliņā un aplej ar ūdeni. Uzkarsē un patur ūdenī 5 minūtes, lai tie kļūtu mīkstāki.
- Ūdeni nolej, taču neizlej – iespējams, būs nepieciešami humusam.
- Visas sastāvdaļas, neskaitot ūdeni, liek blenderī un sablendē. Pievieno ūdeni tik, cik nepieciešams, lai veidotos vijīga konsistence.
- Nogaršo un, ja nepieciešams, pievienot etiķi vai sāli.
Rakstu sēriju “Vasara uz šķīvja” atbalsta dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmums “Dimdiņi”.