Recepte dārza svētkiem vai Līgo galdam: biešu un skābēto kāpostu salāti
Vēl viena recepte Līgo ēdienkartes papildināšanai!
4 personām
Gatavošanas laiks: 20 minūtes
Sastāvdaļas:
- 500 g vārītu biešu
- 500 g vārītu kartupeļu
- 1 bunte sīpolloku
- 500 g skābētu kāpostu “Dimdiņi”
- Sāls pēc garšas
- 200 g majonēzes vai skābā krējuma
- 1 tējk. mārrutku
Gatavošana:
- Bietes un kartupeļus sagriež kubos.
- Kāpostiem nolej sulu – to var izdzert uzreiz vai saglabāt vēlākai baudīšanai.
- Skābētos kāpostus sagriež mazākos gabalos, sagriež arī lociņus.
- Salātus sajauc ar majonēzi vai krējumu.
- Pievieno sāli un mārrutkus pēc garšas.
Rakstu sēriju “Vasara uz šķīvja” atbalsta dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmums “Dimdiņi”.