Kraukšķīgie aunazirņi. Pievieno salātiem, zupai vai ēd čipsu vietā!
Lieliska, kraukšķīga uzkoda vai piedeva salātiem, vai gaļas ēdieniem ir aunazirņi jeb turku zirņi. Pagatavošana vienkārša, garša ieliska, turklāt – veselīgi!
8 personām
Gatavošanas laiks: 35 minūtes
Sastāvdaļas:
- 250 x 4 turku jeb aunazirņu “Dimdiņi”
- 1/2 ēdamk. sāls
- 5 ēdamk. eļļas
- 2 tējk. kūpinātas paprikas pulvera
- 1/2 tējk. ķiploka pulvera
Gatavošana:
- Turku zirņus sajauc ar eļļu un liek uz cepamās plāts, kurā izklāts cepampapīrs.
- Cep 190 grādos 30 minūtes vai ilgāk, līdz zirņi kļūst kraukšķīgi.
- Apkaisa ar kūpinātas paprikas pulveri, ķiploku pulveri un sāli.
Rakstu sēriju “Vasara uz šķīvja” atbalsta dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmums “Dimdiņi”.