Kraukšķīgie aunazirņi. Pievieno salātiem, zupai vai ēd čipsu vietā!

Lieliska, kraukšķīga uzkoda vai piedeva salātiem, vai gaļas ēdieniem ir aunazirņi jeb turku zirņi. Pagatavošana vienkārša, garša ieliska, turklāt – veselīgi!
Ar kraukšķīgajiem aunazirņiem vari aizvietot čipsus. Tāpat zirņus vari pievienot salātiem, krēmzupām, tortillās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ar kraukšķīgajiem aunazirņiem vari aizvietot čipsus. Tāpat zirņus vari pievienot salātiem, krēmzupām, tortillās.

8 personām
Gatavošanas laiks: 35 minūtes

 

Sastāvdaļas:

  • 250 x 4 turku jeb aunazirņu “Dimdiņi”
  • 1/2 ēdamk. sāls
  • 5 ēdamk. eļļas
  • 2 tējk. kūpinātas paprikas pulvera
  • 1/2 tējk. ķiploka pulvera

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  1. Turku zirņus sajauc ar eļļu un liek uz cepamās plāts, kurā izklāts cepampapīrs.
  2. Cep 190 grādos 30 minūtes vai ilgāk, līdz zirņi kļūst kraukšķīgi.
  3. Apkaisa ar kūpinātas paprikas pulveri, ķiploku pulveri un sāli.

 

Rakstu sēriju “Vasara uz šķīvja” atbalsta dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmums “Dimdiņi”

Saistītie raksti