Ķiploku ziedu pesto pēc mammas receptes

Tākā mammas ikdiena paiet dažādu augu un dārzeņu valstībā, kā arī viņa ir pavāre, katru gadu man sanāk nogaršot kādu jaunu, viņas pagatavotu eksperimentu. Šogad tas ir ķiploku ziedu pesto, ko tagad varu saukt par savu mīļāko pesto.
Jau esmu paspējusi to izmēģināt uz brokastu maizēm un salātos. Šķiet, ka tas iet klāt visur, kur vien vari iztēloties pielikt ķiploku!

FOTO: Agnese Gabrāne

Jau esmu paspējusi to izmēģināt uz brokastu maizēm un salātos. Šķiet, ka tas iet klāt visur, kur vien vari iztēloties pielikt ķiploku!

Viņa stāsta recepti:

 

Sastāvdaļas:

  • ķiploku ziedkāti
  • olīveļļa
  • sāls

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Ziedkātus samaļu gaļas mašīnā. Tad tos lieku blenderī, pēc vajadzības (lai sanāk krēmīgs) pievienoju olīveļļu un nedaudz sāli.
  2. Visu sablendē un liek burciņās.
  3. Uzglabā ledusskapī vai saldētavā.

 

Paldies par recepti Agitai no Agitas augiem.

Saistītie raksti