Franča Gustava Lāča gardais meistarstiķis – burgers par nieka diviem eiro

Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs, olimpietis Francis Gustavs Lācis kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski atklāj, ko pirms basīša ēd īsti vīri, un komandas biedram Zigmāram Raimo ceļ galdā pamatīgu, sulīgu burgeru.
Ātri, lēti, veselīgi un ļoti gardi.

FOTO: Publicitātes foto

Ātri, lēti, veselīgi un ļoti gardi.

Francis Gustavs Lācis gatavo labprāt, taču paspīdēt ar pavārmākslu radu lokā diez ko neizdodas. “Mums ģimenē diemžēl vai par laimi galvenais pavārs ir brālis. Viņš nevienu nelaiž virtuvē, kad gatavo, jo tad visi visu dara nepareizi," atklāj Francis Gustavs. 


Šoreiz viņš gatavo biezu, brangu burgeru. Izrādās, to var pagatavot ne tikai ļoti garšīgi, bet arī veselīgi un pārsteidzoši lēti.  

 

Nepieciešams:

2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 4 eiro
 

  • 360 g maltas cūkgaļas 
  • ½ neliela zilā sīpola
  • tumšā maize ciabatta
  • 1 tomāts
  • ½ neliela ābola
  • 12 g rukolas
  • 20 g grieķu jogurta bez piedevām
  • 30 g siera (45%)
  • citrona sula
  • sāls un pipari pēc garšas

 

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

  1. Čabatai nogriež galiņus un atlikušo sadala divās vienādās daļās. Katru lielo šķēli pārgriež uz pusēm, un šķēles mīksto daļu apcep olīveļļā. 
  2. Gaļas masu sadala divās daļās, pieliek nedaudz sāls, izveido kotletes. Uz pannas apcep no abām pusēm (1–2 minūtes), nedaudz pasautē. 
  3. Sarīvē sieru, un uz katras gaļas kotletes uzliek rīvēto sieru. 
  4. Tikmēr sagriež ābolu smalkās šķēlītēs un uzlej mazliet citrona sulas, lai ābols nekļūst brūns. Sagriež zilo sīpolu un tomātus. 
  5. Kārto burgeru – apakšā liek maizi, tad karoti grieķu jogurta un burgera kotleti, pēc tam rukolu, nedaudz rīvēto sieru, tomātus un ābolu. Burgeram virsū uzliek otru maizes šķēli.  

 

Noskaties arī video 

Saistītie raksti