Klasiskais “Bermudu Divstūra” rasols pa lēto: porcijas cena – 2,30 RECEPTE
Ballējam, neguļam, līdz rītam izturam – “Vakariņas pa lēto” svin 50. epizodi! Un kuram gan vēl labāk kā “Bermudu Divstūrim” zināma kārtīgas ballītes recepte! Bicepss un Triceps kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo visu ballīšu ēdienu karali rasolu.
Nepieciešams:
5 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 1 stunda
Izmaksas kopā: 11,63 eiro
Cena par porciju: 2,30 eiro
- 1 kg kartupeļu
- 6 olas
- 670 g marinētu gurķu
- 400 g konservētu zaļo zirnīšu
- 400 g Doktora desas
- 450 g majonēzes
- 1 tējkarote sinepju
- sāls, pipari.
Pagatavošana
- Nomizo kartupeļus, sagriež tos vidēji lielos gabalos un vāra sālsūdenī, līdz tie ir mīksti. Pēc tam ļauj kartupeļiem atdzist un sagriež nelielos kubiņos.
- Sagatavo cieti vārītas olas (vāra aptuveni 10 minūtes), atdzesē, noloba, sagriež kubiņos.
- Marinētus gurķus sagriež mazos gabaliņos. Ja tie ir ļoti sulīgi, nosusina ar papīra dvieli.
- Notecina zirnīšus, ja tie ir konservēti šķidrumā.
- Sagriež Doktora desu mazos kubiņos.
- Sajauc bļodā majonēzi ar sinepēm, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Lielā bļodā samaisa kartupeļus, olas, marinētos gurķus, zaļos zirnīšus un desu.
- Pievieno sagatavoto majonēzes un sinepju mērci, visu rūpīgi samaisa, lai mērce vienmērīgi pārklāj sastāvdaļas. Rasols gatavs!
Noskaties arī VIDEO