Saldie lavaša kumosiņi ar zemesriekstu sviestu un banānu – našķis gan ballītei, gan ikdienai
Vieglā tekstūra un neitrālā garša lavašu ļauj izmantot gan sāļiem, gan saldiem ēdieniem. Piemēram, ja kombinē svaigo sieru ar ogām, sanāk deserts. Šoreiz saldie kumosiņi ar zemesriekstu sviestu un banānu.
Sastāvdaļas:
- 1 plāksne lavaša
- Burciņa zemesriekstu sviesta ar kakao
- 2 banāni
Gatavošana
- Lavašu sagriež aptuveni 10×10 cm lielos kvadrātos.
- Uz katra kvadrāta uzklāj plānu kārtu zemesriekstu sviesta ar kakao.
- Banānus notīra un ierullē lavašā. Atstāj ievilkties uz 20 minūtēm, sagriež kumosu ripiņās.
- Saldumam var uzpilināt kļavas sīrupu.