Derēs arī līdzņemšanai pusdienu kārbiņā – lavaša trīsstūrīši ar sieru
"Lavaša pagatavošanai vajag vien miltus, ūdeni un sāli," saka sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. “Pērkot lavašu, ieteicams dot priekšroku tādam, kas satur pilngraudu miltus, jo tādējādi būs iespēja uzņemt vairāk šķiedrvielu, mikroelementu, kā arī B grupas vitamīnus un minerālvielas, kā cinku un magniju." Lūk, ideja, kā to gardi apēst.

FOTO: Publicitātes foto
Sātīga, veselīga un garda uzkoda.
Sastāvdaļas:
- 1 plāksne lavaša
- 2 olas
- 200 g siera
- 1 buntīte loku, diļļu
- 50 ml piena
- Eļļa cepšanai
Gatavošana
- Sieru sarīvē, zaļumus smalki sakapā un samaisa ar rīvēto sieru.
- Lavašu sagriež apmēram 10 cm platās loksnēs. Uz katras lavaša loksnes trīsstūra formā uzliek siera masu un saloka, veidojot trīsstūrīšus.
- Olas sakuļ kopā ar pienu.
- Trīsstūrīšus apviļā piena un olas masā, pēc tam apcep pannā līdz zeltainai garoziņai.