Maz kaloriju, daudz vitamīnu – pavasara salātu recepte
Gurķi, redīsi un svaigu lapu salāti – tā ir īsta pavasara garša! “Redīsu un lapu salātus var gatavot gan ar eļļu, gan ar krējumu vai grieķu jogurtu. Lapu salātos ir daudz mikroelementu un vitamīnu, bet ļoti maz kaloriju,” stāsta Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis.

FOTO: Publicitātes foto
Lapu salātos ir daudz mikroelementu un vitamīnu, bet ļoti maz kaloriju.
Nepieciešams:
- saišķis salātlapu
- buntīte (ap 50 g) loku
- buntīte (ap 50 g) diļļu
- 100 g redīsu
- 1 garais vai 2 īsie dārza gurķi
- 300 ml kefīra
- 1 ēdamk. sinepju vai mārrutku pēc izvēles
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
Sagriež salātus, redīsus, gurķi un zaļumus, samaisa visas sastāvdaļas un pievieno sāli pēc garšas, arī sinepes vai mārrutkus pēc izvēles pikantumam.