Salāti ar kūpinātu lasi
Bļodiņas vienā malā saliek 3-4 salātu lapas (citu virs citas). Mērcei nepieciešamos produktus (100 g eļļas, 30 g etiķa, I 5 g cukura, sāls un maltie melnie pipari) kārtīgi sajauc, lai veidojas viendabīga masa. Gurķi sagriež salmiņos (nemizotu). Ķīnas kāpostus un lasi sagriež salmiņos, tomātus - uz pusītēm. Atsevišķā traukā sajauc salātu sastāvdaļas ar mērci un liek bļodiņā, cenšoties lasi un tomātu pusītes likt virspusē. Pasniedz, pārkaisītus ar dillēm.
Sastāvdaļas
- Sāls, pipari
- Gurķis ar mizu - 30.g
- Ķīnas kāposts - 40.g
- Kūpināts lasis - 30.g
- Ķiršu tomātiņi - 20.g
- Dilles
- Eļļa
- Etiķis
- Cukurs
- Salātu lapas - 6.gab