Sarkano kāpostu salāti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai kāposti vārot nezaudētu krāsu, pie ūdens pielej mazliet etiķa. Vāra 15 minūtes (trauku ar vāku nenosedz). Gatavus sagriež salmiņos, tāpat sagriež ābolus bez serdes. Ja āboliem miza bieza, tos var nomizot. No eļļas, etiķa, sāls un cukura pagatavo krievu mērci, ko pārlej kāpostiem, un ļauj piesātināties. Lieto dažādu auksto ēdienu greznošanai, arī kā salātus pie zivju, gaļas ēdieniem un sviestmaizēm.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sarkanie kāposti - 1000.g
  • Āboli - 300.g
  • Etiķis - 30.g
  • Eļļa
  • Cukurs, sāls
  • Sīpols - 1.gab