Siļķu salāti austrumnieku gaumē
No izmērcētām siļķēm sagatavo filejas bez ādas, sagriež stienīšos, sajauc ar pārējām piedevām. Pārlej ar salātu mērci. Vismaz 10 stundas ļauj siļķei piesātināties. Pirms pasniegšanas vēlreiz izcilā, liek ovālā traukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, pārliek ar olu šķēlītēm. Variants: salātu sastāvā var ietilpt svaigi gurķi, tomāti vai tomātu biezenis.
V. Gustava, I. Jansone. Pavārgrāmata. Izdevniecība Liesma, 1978
Sastāvdaļas
- Salātu mērce
- Zaļumi
- Cieti vārītas olas - 2.gab
- Valrieksti - 2.gab
- Marinēts gurķis - 1.gab
- Skābs ābols - 1.gab
- Sīpoli - 3.gab
- Siļķes - 4.gab