Agro redīsu salāti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pašus pirmos redīsus mēdz likt galdā veselus. Tos rūpīgi nomazgā. Lielās lapiņas sajauc ar krējumu un sāli un liek uz sviestmaizēm. Pie redīsa atstāj mazās lapiņas, vēlreiz nomazgā sālsūdenī (lai redīsi saglabātu sarkano krāsu), glīti sakārto uz atsevišķa trauka vai kā rotājumu kādiem uzkožamiem. Variants: ja nu tomēr redīsus grib pasniegt sagrieztus ar krējumu, tad, protams, ar visām mazajām lapiņām, ko griež salmiņos.

 

V. Gustava, I. Jansone. Pavārgrāmata. Izdevniecība Liesma, 1978

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Krejums
  • Redīsi un redīsu lapiņas