Lapu salāti ar olu

Salāti, kurus var gatavot no visdažādākajām izejvielām.

FOTO: Shutterstock.com

Salāti, kurus var gatavot no visdažādākajām izejvielām.

 

Salātu traukā liek sagrieztus lapu salātus, virsū uzliek olu šķēlītes, pārlej ar krējumu, kam pieliek sāli, sasmalcinātas dilles, lokus vai sīpolus, pētersīļu zaļumus, pievieno citronu sulu un mazliet cukura.

Tūlīt pasniedz.

1. variants: kopā ar olu šķēlītēm liek arī plānas vārītu kartupeļu šķēlītes.

2. variants: virs salātiem liek svaigu gurķu un tomātu šķēlītes.

3. variants: krējuma mērci aizstāj ar eļļas-etiķa mērci.

Reklāma
Reklāma

 

V. Gustava, I. Jansone. Pavārgrāmata. Izdevniecība Liesma, 1978

 

Sastāvdaļas

  • Lapu salāti
  • Cieti vārītas olas
  • Krejums
  • Sāls, cukurs
  • Zaļumi
  • Citrona sula