Taukus dedzinošie Tai salāti ar liellopu

FOTO: Shutterstock.com

 

Liellopa fileju sagriež smalkās strēmelēs un ieliek sojas mērcē. Pieber piparus. Apsegtu marinē vienu stundu. Caurspīdīgās nūdeles uz brīdi ieliek vārošā ūdenī, ūdeni nolej. Gaļu izņem no marinādes. Gaļu apcep eļļā aptuveni 3 minūtes. Burkānus nomizo, nomazgā un sagriež smalkos salmiņos. Kopā ar sezama sēkliņām, kapātu koriandru un nūdelēm ieliek pannā. Visu labi samaisa. No laima sulas, dārzeņu buljona un Tabasko mērces sajauc salātu mērci. Pannas saturu ieliek salātu bļodā, pārlej ar salātu mērci un garnē ar citrona lapiņām. Var pievienot svaigu gurķi.

 

Tauku sadedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Citrona lapiņas - 4.gab
  • Sojas mērce - 4.ēdamkarotes
  • Pipari
  • Caurspīdīgās nūdeles - 60.g
  • Sezama eļļa
  • Burkāni - 100.g
  • Grauzdētas sezama sēkliņas
  • Koriandrs
  • Laima sula
  • Tabasko mēce - 3.ēdamkarotes
  • Liellopa fileja - 100.g