Diētiski sparģeļu salāti
Sparģeļus nomazgā un nomizo. Kopā ar sviestu vāra sālsūdenī 20 minūtes. Olu cieti novāra, noloba un smalki sagriež. Smalki sagriezto olu sajauc ar balzametiķi, zaļumu eļļu un piparus. Pieber jūras sāli un piparus. Šķiņķa šķēles satin rullīšos, uzliek uz šķīvja. Pievieno sparģeļus. Visu pārslaka ar marinādi un garnē ar lauka salātiem.
Recepte no grāmatas: Tauku sadedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.
Sastāvdaļas
- Dažas lapiņas lauku salāti
- Pipari
- Vārīts šķiņķis - 4.šķēles
- Zaļumu eļļa
- Balzāmetiķis
- Ola - 1.gab
- Sviests - 1.tējkarote
- Jūras sāls
- Baltie sparģeļi - 400.g