Sarkanzaļie salāti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Pupiņas nomazgā, notīra un vāra sālsūdenī 15 minūtes, lai būtu nedaudz pacietas. Pārlej ar aukstu ūdeni. Šalotes un ķiploka daiviņu nomizo un ļoti smalki sagriež. Pupiņas labi notecina, ieliek bļodā un pārkaisa ar ķiploku un šalotes gabaliņiem. Iejauc marinādi no sarkanvīna etiķa, dadžu eļļas un asajām sinepēm, pieber sāli un piparus. Tomātus nomizo, pārgriež uz pusēm, izgriež kātiņu pamatnes, ar karoti izņem sēklas. Tomātu mīkstumu sagriež mazos gabaliņos un ieliek salātu bļodā. Visu uzmanīgi samaisa un ļauj ievilkties pannā ar vāku 15 minūtes.

 

Tauku sadedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Jūras sāls
  • Zaļo pupiņu pākstis - 250.g
  • Tomāti - 2.gab
  • Sinepes
  • Etiķis
  • Sarkanvīns - 2 - 3 .ēdamkarotes
  • Ķiploks - 1.daiviņa
  • Pipari
  • Šalotes - 2.gab
  • Dadža eļļa