Avokado salāti ar augļiem
Avokado nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem kodolu, augļa mīkstumu sagriež daiviņās un apslaka ar citrona sulu. Apelsīnus un greipfrūtus nomizo, nogriež tiem balto mizas daļu. Izgriež daiviņas no plēvītēm. Avokado daiviņas, attīrītās apelsīnu un greipfrūtu šķēlītes kopā ar nomazgātajiem un saplucinātajiem radičio salātiem dekoratīvi sakārto lielā šķīvī. Iejauc marinādi no skāba krējuma, saulespuķu eļļas, pipariem, jūras sāls un sojas mērces, pārlej salātiem. Pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru.
Tauku sadedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.
Sastāvdaļas
- Avokado - 1.gab
- Sojas mērce
- Jūras sāls
- Pipari
- Saulespuķu eļļa - 1.ēdamkarote
- Skābs krējums - 50.g
- Neliela nomazgāta radičio salātu galviņa - 1.gab
- Greipfrūts - 1.gab
- Apelsīni - 2.gab
- Citrona sula
- Parmas siers - 2.ēdamkarotes