Siltie kartupeļu salāti ar zaļumiem

Salātu izmaksas ļoti zemas!

Salātiem var pievienot visdažādākos zaļumus.

FOTO: Shutterstock.com

Salātiem var pievienot visdažādākos zaļumus.

 

Notīrītus kartupeļus sagriež šķēlēs, liek katlā, pārlej ar ūdeni tā, lai tos tikko nosegtu, pievieno lauru lapu, piparus, sāli un slēgtā traukā izsautē mīkstus. Katliņā taukvielās karsē miltus (apmaisot), līdz tie gaiši brūni, tad pielej kartupeļu sautējamo ūdeni, pieliek sagrieztus sīpolus, apmaisot vāra mērci. Mērcei pievieno etiķi, cukuru, sasmalcinātus zaļumus, krējumu. Karsto mērci pārlej izsautētiem kartupeļiem. Lauru lapas vietā var izmantot majorānu, baziliku vai estragonu.

 

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Lauru lapa
  • Zaļumi
  • Cukurs
  • Etiķis
  • Pipari
  • Kartupeļi - 5.gab
  • Taukvielas - 2.ēd. karotes
  • Milti - 1.ēd. karote
  • Sāls
  • Sīpoli
  • Krejums