Siltie kartupeļu salāti ar zaļumiem
Salātu izmaksas ļoti zemas!
Notīrītus kartupeļus sagriež šķēlēs, liek katlā, pārlej ar ūdeni tā, lai tos tikko nosegtu, pievieno lauru lapu, piparus, sāli un slēgtā traukā izsautē mīkstus. Katliņā taukvielās karsē miltus (apmaisot), līdz tie gaiši brūni, tad pielej kartupeļu sautējamo ūdeni, pieliek sagrieztus sīpolus, apmaisot vāra mērci. Mērcei pievieno etiķi, cukuru, sasmalcinātus zaļumus, krējumu. Karsto mērci pārlej izsautētiem kartupeļiem. Lauru lapas vietā var izmantot majorānu, baziliku vai estragonu.
A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Lauru lapa
- Zaļumi
- Cukurs
- Etiķis
- Pipari
- Kartupeļi - 5.gab
- Taukvielas - 2.ēd. karotes
- Milti - 1.ēd. karote
- Sāls
- Sīpoli
- Krejums