Dāņu rasols
Notīrītas siļķes, gurķus, ābolus, tomātus un kartupeļus sagriež, bet sīpolus sakapā, sajauc un atstāj apmēram 1 stundu. Biezpienu samal, pieliek krējumu, rūgušpienu, dilles, pētersīļu zaļumus, sajauc, pārlej sajauktām saknēm. P. S. Vasarā skābu gurķu vietā ņem svaigus.
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Rūgušpiens - 1.glāze
- Biezpiens - 50.gr
- Kartupeļi - 5 - 10.gab
- Skābs ābols - 1.gab
- Tomāti - 5.gab
- Skābi gurķi - 5.gab
- Sīpoli - 2.gab
- Siļķes - 3.gab
- Krejums - 1/2.glāze