Salāti ar tunci

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

1.Novārīt pupiņas kā norādīts uz iepakojuma. 2. Novārīt kartupeļus, atdzesē, sagriež kubiņos un mazliet apslaka ar eļļu.4. Papriku smalki sagriež, liek bļodā, pievieno kartupeļus, pupiņas, kaperus. 5. Olas ar tomātiem pārgriež uz pusēm, sīpolu sagriež plānās ripiņās, smalki sagriež lociņus un pievieno salātiem. Visu rūpīgi sajauc. 6.Tunci sasmalcina ar dakšu, kārto salātu augšdaļā .Visu pārlej ar mērci. Mērce: sinepes samaisa ar citrona sulu, pievieno etiķi, olīveļļu, sāli, piparus, samaisa ar dakšiņu un pārlej salātiem.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa - 10
  • Citrons - 1
  • Ar mizu vārīti kartupeļi - 2
  • Zaļo pupiņu pākstis(sasaldētas) - 450-500.gr
  • Paipalolas - 8-10.gab.
  • Bulgaru paprika - 2.gab.
  • Tuncis eļļā - 300.gr
  • Ķiršu tomātiņi - 10-15.gab
  • Lociņi.mazu pušķīti
  • Kaperi - 15-20
  • Sarkanais sīpols - 1/2
  • Vīnetiķis - 1
  • Sinepes - 1
  • Sāls, pipari.pēc garšas