Aukstas laša putas
Konservētam lasim nolej sulu, izņem asaku, notīra ādu un ar dakšiņu saspaida. Pievieno eļļu, citronu sulu, sāli un piparus. Maisa, kamēr iegūta mīksta, viendabīga masa. Atdzesētā traukā stingrās putās saputo krējumu un uzmanīgi iecilā laša gaļas masā. Atdzesē ne mazāk kā 2, ne vairāk kā 24 stundas. Pirms pasniegšanas laša putu kaudzītes uzliek uz atsevišķām salātu lapām. Dekorē ar melnajām olīvām. Uz katras salātu lapas malas uzliek tomāta un citrona šķēlīti. Ar laša putām var apziest arī kanapē maizītes un pasniegt pie kokteiļiem.
Recepte no grāmatas: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.
Sastāvdaļas
- Olīveļļa - 1/4.glāzes
- Sāls.šķipsniņa
- Svaigi malti pipari - 6.šķipsniņas
- Ļoti auksts putukrējums - 1/2.glāze
- Citronu sula - 1.ēd. karote
- Konservēts lasis - 450.gr