Ar tunzivi un kaperiem pildīti tomāti
Tomātiem nogriež "cepurītes", izņem sēklas un mīkstumu, atstājot 3-4 biezākās starpsienas. Viegli apsālītus tomātus liek uz šķīvja ar vaļējo galu uz leju, lai notecinātu lieko šķidrumu. Tunzivi ar dakšiņu saspaida viendabīgā masā, pievieno majonēzi, kas pagatavota no 1 liela olas dzeltenuma, 1/2 glāzes olīveļļas un 2 ēd. karotēm citronu sulas (1-2 ēdamkarotes majonēzes atstāj garnējumam), sinepes un kaperus. Rūpīgi samaisa un pievieno sāli pēc garšas. Izdobtos tomātus piepilda ar tunzivs masu, pāri pārlej atlikušo majonēzi, rotā ar olīvām, zaļo vai sarkano piparu šķēlītēm, pētersīļu lapām. Pasniedzot ēdienam jābūt istabas temperatūrā vai nedaudz atdzesētam.
Recepte no grāmatas: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.
Sastāvdaļas
- Sāls
- Nogatavojušies, apaļi, miltaini tomāti - 6.gab
- Asas sinepes - 2.tējkarotes
- No olīveļļas - 1/2.glāze
- Eļļā konservētas tunzivs - 400.gr
- Kaperi - 1 1/2.ēd. karotes
- Olas dzeltenuma - 1.gab
- Un citronu sulas - 2.ēd. karotes