Vārītas garneles ar citronu un eļļu
Šādi gatavotas garneles lieliski garšo salātos vai, pasniegtas ar svaigu baltmaizi.
1) Garneles pirms gatavošanas nomazgā aukstā ūdenī, bet neizloba.
2) Seleriju, burkānu, etiķi, 1 ēdamkaroti sāls un 500-750 g ūdens strauji uzvāra.
3) Pievieno garneles un vāra 2-3 minūtes. Izvārītas un nosusinātas siltas garneles noloba, ieliek bļodā, pievieno eļļu un citronu sulu, 1 tējkaroti sāls (vai vairāk - pēc garšas), piparus un 1-1 1/2 stundas ļauj ievilkties istabas temperatūrā.
4) Pasniedz ar viegli apgrauzdētu baltmaizi. Ideālā variantā šo ēdienu pagatavo īsi pirms pasniegšanas, lai nevajadzētu atdzesēt.
Nepieciešamības gadījumā to var pagatavot iepriekšējā dienā un uzglabāt ledusskapi. Ēdienu pasniedz istabas temperatūrā.
Recepte no grāmatas: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.
Sastāvdaļas
- Citronu sula - 1/4.glāze
- Olīveļļa - 1/2.glāze
- Svaigas, maza izmēra garneles - 650 - 700.gr
- Sāls.pēc garšas
- Sarkanvīna etiķis - 2.ēd.karotes
- Nomizots burkāns
- Selerijas stublājs - 1.gab
- Svaigi samalti pipari .pēc garšas