Sēņu un siera salāti
Sēņu mērce ir ierasts sēņu pagatavošanas veids, taču ir vērts izgaršot šīs dabas veltes arī citos ēdienos, piemēram, salātos.

FOTO: Shutterstock.com
Pagatavo gardus salātus no sēnēm!
Sēnēm nogriež kātiņus, cepurītes sagriež pāris milimetru biezās šķēlītēs, sakārto salātu bļodā un pārlej ar citrona sulu. Pēc 30-45 minūtēm, kad sēņu cepurītēm izmainījusies krāsa, pievieno sieru, apslaka ar olīveļļu, uzkaisa piparus un sāli.
Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.
Sastāvdaļas
- Svaigi samalti pipari .pēc garšas
- Sāls.pēc garšas
- Olīveļļa - 3.ēd. karotes
- Tievos salmiņos sagriezts šveices siers - 2/3.glāzes
- Citronu sula - 1/2.glāze
- Stingras, svaigas baltās sēnes - 250.gr