Sēņu un siera salāti
Sēņu mērce ir ierasts sēņu pagatavošanas veids, taču ir vērts izgaršot šīs dabas veltes arī citos ēdienos, piemēram, salātos.
Sēnēm nogriež kātiņus, cepurītes sagriež pāris milimetru biezās šķēlītēs, sakārto salātu bļodā un pārlej ar citrona sulu. Pēc 30-45 minūtēm, kad sēņu cepurītēm izmainījusies krāsa, pievieno sieru, apslaka ar olīveļļu, uzkaisa piparus un sāli.
Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.
Sastāvdaļas
- Svaigi samalti pipari .pēc garšas
- Sāls.pēc garšas
- Olīveļļa - 3.ēd. karotes
- Tievos salmiņos sagriezts šveices siers - 2/3.glāzes
- Citronu sula - 1/2.glāze
- Stingras, svaigas baltās sēnes - 250.gr