Sēņu un siera salāti

Sēņu mērce ir ierasts sēņu pagatavošanas veids, taču ir vērts izgaršot šīs dabas veltes arī citos ēdienos, piemēram, salātos.

Pagatavo gardus salātus no sēnēm!

FOTO: Shutterstock.com

Pagatavo gardus salātus no sēnēm!

Sēnēm nogriež kātiņus, cepurītes sagriež pāris milimetru biezās šķēlītēs, sakārto salātu bļodā un pārlej ar citrona sulu. Pēc 30-45 minūtēm, kad sēņu cepurītēm izmainījusies krāsa, pievieno sieru, apslaka ar olīveļļu, uzkaisa piparus un sāli.

 

Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Svaigi samalti pipari .pēc garšas
  • Sāls.pēc garšas
  • Olīveļļa - 3.ēd. karotes
  • Tievos salmiņos sagriezts šveices siers - 2/3.glāzes
  • Citronu sula - 1/2.glāze
  • Stingras, svaigas baltās sēnes - 250.gr