Burkānu salāti ar saulespuķu sēklām

Ātri pagatavojami un garšo lieliski!
Burkānu salātus vari papildināt ar apelsīnu sulu un rozīnēm.

FOTO: Shutterstock.com

Burkānu salātus vari papildināt ar apelsīnu sulu un rozīnēm.

Sastāvdaļas

  • 1 kg burkānu
  • 4 ēdam. lobītas saulespuķu sēklas
  • Naža gals citronskābes (var aizvietot ar citrona vai laima sulu)
  • 3 ēdamk. eļļas 
  • Sāls, cukurs pēc garšas

 

Gatavošana

  1. Uz sausas pannas uzber saulespuķu sēklas un nedaudz apgrauzdē. Liek, lai atdziest.
  2. Notīrītus burkānus sarīvē, tiem pievieno sēklas, sāli, cukuru, citronskābi (vai svaigi spiestu citrusaugļu sulu) un eļļu. Visu sajauc. Ja gadās nesulīgi burkāni, tad var pievienot nedaudz apelsīnu vai kādu citu skābenu sulu, bet tad ber mazāk citronskābi. Salātu garša ir saldenskāba. 
Reklāma
Reklāma

Salātu variācijai: papildini tos ar mērcētām rozīnēm!

 

Var lietot kā piedevu salātus vai ēst kā patstāvīgu ēdienu. Lai labi garšo!

Saistītie raksti