Burkānu salāti ar saulespuķu sēklām
Ātri pagatavojami un garšo lieliski!
Sastāvdaļas
- 1 kg burkānu
- 4 ēdam. lobītas saulespuķu sēklas
- Naža gals citronskābes (var aizvietot ar citrona vai laima sulu)
- 3 ēdamk. eļļas
- Sāls, cukurs pēc garšas
Gatavošana
- Uz sausas pannas uzber saulespuķu sēklas un nedaudz apgrauzdē. Liek, lai atdziest.
- Notīrītus burkānus sarīvē, tiem pievieno sēklas, sāli, cukuru, citronskābi (vai svaigi spiestu citrusaugļu sulu) un eļļu. Visu sajauc. Ja gadās nesulīgi burkāni, tad var pievienot nedaudz apelsīnu vai kādu citu skābenu sulu, bet tad ber mazāk citronskābi. Salātu garša ir saldenskāba.
Salātu variācijai: papildini tos ar mērcētām rozīnēm!
Var lietot kā piedevu salātus vai ēst kā patstāvīgu ēdienu. Lai labi garšo!