Romas ķiploku maize

FOTO: Shutterstock.com

Maizi sagrauzdē gaiši dzeltenu. Karstas maizes šķēles ieberzē ar ķiploku, uzliek uz šķīvja ar ieberzēto pusi uz augšu un pārlej ar olīveļļu. Eļļa jālej uz katras šķēles atsevišķi. Maizei jābūt labi piesūcinātai. Visbeidzot maizei uzkaisa sāli un krietnu šķipsnu piparu. Pasniedz siltu.

Recepte no grāmatas: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Notīrītas un ar naža spalu saspaidītas ķiploka daiviņas - 4 līdz 5.gab
  • Olīveļļa - 1/2.glāze
  • Sāls un svaigi samalti pipari .pēc garšas
  • Apmēram 1 cm biezas baltmaizes šķēles - 12.gab