Gurķu kurvīši
Gurķi sagriež šķērsām, izņem vidu. Gaļu sagriež sīkos gabaliņos, pieliek sagrieztus kartupeļus, krējumu, kas iepriekš sajaukts ar sāli un sinepēm pēc garšas. Visu sajauc kopā. Sajaukto masu iepilda gurķī, virsū uzliek ķilavu, cieti novārītas olas šķēlīti un gurķa lociņu. Sagatavotos gurķus saliek uz apceptas baltmaizes, izgarnē ar zaļumiem un pasniedz.
Recepte no grāmatas: Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Skābi gurķi (lielāki) - 5.gab
- Cūkas cepetis - 400.gr
- Skābs krējums - 200.gr
- Kartupeļi - 100.gr
- Sinepes.pēc garšas
- Sāls.pēc garšas
- Taukos ceptas baltmaizes - 10.šķēlītes
- Ola - 1.gab
- Ķilavas - 10.gab