Ceptas austeres ar eļļu un pētersīļiem
Sakarsē cepeškrāsni. Cepešpannas dibenu izklāj ar akmenssāli vai oļiem. Tas nepieciešams, lai aizkavētu karstumu un tiešu austeru saskari ar pannu. Austeres vienā kārtā izvieto uz oļu vai akmenssāls klājuma, katrai uzkaisa nedaudz rīvmaizes, uzber piparus un uzpilina pāris pilienu olīveļļas. Pannu novieto krāsnī, augstākajā iespējamajā līmenī, un karsē 3 minūtes. Pirms pasniegšanas uzber pētersīļius un apslaka ar citronu sulu.
Recepte no grāmatas: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.
Sastāvdaļas
- Akmenssāls vai tīri nomazgāti oļi
- Rīvmaize - 1 1/2 .ēd. karote
- Svaigi samalti pipari .viena šķipsniņa katrai austerei
- Tīri nomazgātas, izlobītas, uz čaumalu pusītēm uzliktas austeres - 36.gab
- Olīveļļa - 1/4.glāze
- Citronu sula