Vārītu biešu salāti

FOTO: Shutterstock.com

 

Bietēm nolauž lakstus un sīkās saknes, noskalo smiltis un liek tad veselas ar visu mizu katlā aukstā ūdenī vārīt mīkstas. Ja bietes vāra sagrieztas, tad tām zūd skaistā sarkanā krāsa, kas tomēr nav vēlams. Kad bietes gatavas, tās atdzesē, sagriež ar sakņu nazi plānās šķēlītēs un saliek stikla burkā vai māla podā, iekaisot pa starpām mazliet cukura un ķimeņu. Tad uzvāra ūdeni ar tikpat daudz etiķa kā ūdens un atdzesētu pārlej bietēm. Burku pārsien ar pergamenta papīru un uzglabā vēsā vietā. Bietes lietot var jau sākt otrā dienā. Ja vārītas bietes tūliņ grib lietot, tad tām sagrieztām pārlej svaigu dzērveņu vai jāņogu sulu, pieliek mazliet ķimeņu un cukuru pēc garšas.

 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Etiķis
  • Ķimenes - 1.ēd. karote
  • Vārītas sarkanās bietes - 2.kg
  • Cukurs