Siltie kartupeļu un speķa salāti
Kartupeļus sagriež šķēlēs, gurķus gabaliņos, sīpolus sasmalcina. Ūdeni uzvāra, pievieno sāli, etiķi, cukuru, sīpolus. Karsto marinādi pārlej kartupeļiem un gurķiem. Speķi sagriež sīkos gabaliņos, sacep, tad pārlej salātiem, pārkaisa sakapātus lociņus. Salātus pasniedz siltus. Salātu marinādei var izmantot konservēto gurķu marinādi.
A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Cauraudzis speķis - 50.gr
- Sīpols - 1.gab
- Etiķis - 2.ēd. karotes
- Buljons vai ūdens - 1/2.glāze
- Skābēts gurķis - 1.gab
- Vārīti kartupeļi - 5.gab
- Sāls
- Lociņi
- Cukurs