Svaigu kāpostu salāti

Svaigu dārzeņu salāti būtu jāēd katru dienu!

Kāpostu salātus var ēst kopā gan ar cūkgaļu, gan vistu, gan liellopu gaļas ēdieniem.

FOTO: Shutterstock.com

Kāpostu salātus var ēst kopā gan ar cūkgaļu, gan vistu, gan liellopu gaļas ēdieniem.

Sastāvdaļas:

Svaigi kāposti

Burkāni

Sāls

Eļļa vai skābs krējums

Kāda sula vai mazliet etiķa

Cukurs

Ķimenes (pēc vēlēšanās)

Reklāma
Reklāma

 

Svaigus kāpostus sagriež mazos gabaliņos, pārkaisa ar sāli un ļauj kādu stundu pastāvēt. Tad izdauza uz dēlīša mīkstus un sajauc ar rīvētiem burkāniem, ēdamo eļļu vai skābu krējumu, pieliekot kādu sulu vai mazliet etiķa un drusciņ cukura. Ja vēlas var pielikt vēl arī ķimenes.

 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

 

Sastāvdaļas