Svaigu kāpostu salāti
Svaigu dārzeņu salāti būtu jāēd katru dienu!
Sastāvdaļas:
Svaigi kāposti
Burkāni
Sāls
Eļļa vai skābs krējums
Kāda sula vai mazliet etiķa
Cukurs
Ķimenes (pēc vēlēšanās)
Svaigus kāpostus sagriež mazos gabaliņos, pārkaisa ar sāli un ļauj kādu stundu pastāvēt. Tad izdauza uz dēlīša mīkstus un sajauc ar rīvētiem burkāniem, ēdamo eļļu vai skābu krējumu, pieliekot kādu sulu vai mazliet etiķa un drusciņ cukura. Ja vēlas var pielikt vēl arī ķimenes.
Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)