Aknu pastēte zviedru gaumē
Aknas nomazgā, izgriez "trubiņas", samaļ, pieliekot 200 g speķa. Samaltai pieliek sakultas olas, rīvmaizi, krējumu, sakapātus ābolus, sīpolus un virces, labi samaisa. Samaisīto masu saliek garenā formā, kuru iepriekš izklāj ar speķa šķēlēm, un cep 1/2 — 1 stundu.
Recepte no grāmatas: Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Āboli - 3.gab
- Sīpols - 1.gab
- Majorāns - 1/2.tējkarote
- Baltie pipari - 1.tējkarote
- Skābs krējums - 1/4.glāzes
- Rīvmaize - 1/2.tase
- Olas - 2.gab
- Speķis - 500.g
- Aknas - 500.g