Vistas gaļas galerts
Nomazgātu vistu sadala palielos gabaliņos, liek katlā, aplej ar aukstu ūdeni, uzvāra un noputo. Pievieno sasmalcinātas saknes, sāli, garšvielas un vāra uz lēnas uguns, līdz gaļa mīksta. Gatavu gaļu izņem no buljona, atdala no kauliem, saliek formītēs vai bļodiņās. Buljonu izkāš, pievieno tam uzbriedinātu želatīnu un pārlej gaļai, liek vēsā vietā, lai sastingst. Garnē ar citronu un pasniedz ar majonēzi vai salātiem.
Recepte no grāmatas: Brokastis, pusdienas, vakariņas.- Rīga: Olna, 1999.
Sastāvdaļas
- Želatīns - 5.g
- Vista - 1.gab
- Burkāns - 1.gab
- Pētersīlis - 1.gab
- Garšvielas
- Sāls