Lapu salāti ar olu
Salātu traukā liek sagrieztus lapu salātus, virsū uzliek olu šķēlītes, pārlej ar krējumu, kam pieliek sāli, sasmalcinātas dilles, lokus vai sīpolus, pētersīļu zaļumus, pievieno citronu sulu un mazliet cukura.
Tūlīt pasniedz.
1. variants: kopā ar olu šķēlītēm liek arī plānas vārītu kartupeļu šķēlītes.
2. variants: virs salātiem liek svaigu gurķu un tomātu šķēlītes.
3. variants: krējuma mērci aizstāj ar eļļas-etiķa mērci.
V. Gustava, I. Jansone. Pavārgrāmata. Izdevniecība Liesma, 1978
Sastāvdaļas
- Lapu salāti
- Cieti vārītas olas
- Krejums
- Sāls, cukurs
- Zaļumi
- Citrona sula