Sakņu salāti
Burkānus un kāli smalki sarīvē. Ābolu smalki sakapā. Kāpostus sakapā vai sarīvē, pārlej ar vārošu ūdeni un atstāj dažas minūtes, tad ūdeni nolej. Olu dzeltenumu sakuļ, pielejot pamazām eļļu, pieliek krējumu, sāli un cukuru, sajauc. Gurķus un tomātus sagriež, sajauc ar pārējām saknēm. Pārlej ar mērci un lieto.
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Cukurs pēc garšas
- Kālis - 1/2.gab
- Gurķis - 1.gab
- Ābols - 1.gab
- Tomāti - 2 līdz 3.gab
- Svaigi kāposti - 100.gr
- Olas dzeltenums - 1.gab
- Skābs krējums - 1.ēd. karote
- Eļļa - 2.ēd. karotes
- Sāls
- Burkāni - 2.gab