Marinētu burkānu salāti
Burkānus nomizo. Ar kartupeļu mizojamo nazi sagriežam burkānus garās strēmelēs. Gatavās burkānu strēmeles liekam caurdurī un uz dažām minūtēm iegremdējam vārošā sālsūdenī. Notecina. Marinēde - samaisa citrona sulu, cukuru, piparus un eļļu. Pārlejam burkānus un ļaujam marinēties kādu stundu. Pa to laiku apgrauzdējam mandeļu skaidiņas, izgriežam apelsīnu mīkstumus. Burkāniem pirms pasniegšanas pievieno mandeles un apelsīnu daiviņas. Pārkaisam ar svaigu vai kaltētu baziliku. Šie salāti garšos arī tiem, kam burkāni nevisai garšo. Pamēģiniet! Lai labi garšo :)
Sastāvdaļas
- Ūdens
- Burkāni - 1.kg
- Bazilika lapiņas
- Apelsīni - 4.gab
- Olīveļļa - 50.gr
- Pipari.šķipsniņa
- Cukurs - 1/2.tējk
- Citrona sula - 1-2.gab
- Sāls
- Mandeļu skaidiņas - 40.gr