Svaigu kāpostu salāti

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Svaigus kāpostus sagriež mazos gabaliņos, pārkaisa ar sāli un ļauj kādu stundu pastāvēt. Tad izdauza uz dēlīša mīkstus un sajauc ar ēdamo eļļu vai skābu krējumu, pieliekot kādu sulu vai mazliet etiķa un drusciņ cukura. Ja vēlas var pielikt vēl arī ķimenes.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)  

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Svaigi kāposti
  • Sāls
  • Eļļa vai skābs krējums
  • Kāda sula vai mazliet etiķa
  • Cukurs
  • Ķimenes (pēc vēlēšanās)