Jaukti salāti ar kartupeļiem
Aukstus vārītus kartupeļus nomizo un sagriež ripiņās. Tāpat ari tomātus un gurķus. Tad piejauc skābam krējumam smalki sakapātu sīpolu, mazliet diļļu, drusciņ piparu un sāli pēc vajadzības. To visu labi krietni samaisa ar jau sagrieztiem kartupeļiem, tomātiem un gurķiem un pasniedz galdā pie kotletēm vai šmorcepešiem.
Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Pāris tomātu
- Pāris svaigu gurķu
- Novārīti kartupeļi - 3 līdz 4.gab
- Skābs krējums - 1.glāze
- Sīpols
- Dilles
- Pipari un sāls