Pieneņu salāti
Salātiem noder gan tikai jaunas , mīkstas un ēnā augušas pieneņu lapiņas. Saulē augušās un jau nobriedušās pieneņu lapas ir stipri sūras un ēšanai neieteicamas. Pieneņu lapiņas viegli noskalo un ar pirkstiem smalki saplūkā. Tad pārlej ar kādu ēdameļļu, piespiež mazliet citrona sulas vai pielej drusciņ etiķa un pārkaisa ar sagrieztiem sīpoliem. Var gatavot arī ar skābu krējumu. Tādā pat veidā kā no pienenēm var pagatavot pavasaros teicamus salātus arī no jaunām cigoriņu lapiņām.
Recepte no grāmatas: Aukstais galds/ M. Āriņa.- A. Raņķa izdevniecība, 1935
Sastāvdaļas
- Sīpoli
- Citrona sula vai etķis
- Eļļa
- Jaunas, mīkstas pieneņu lapiņas