Tomātu un lapu salātu salāti
Nu jau vairs negribas ēst "smagos" salātus. Prasās kaut ko pavisam vieglu un pavasarīgu!
Dārzeņus nomazgā. Sasmalcinātas dilles, lociņus pārslaka ar citrona sulu, pieliek saplucinātus salātus, pielej eļļu, viegli izcilā. Kārto lēzena trauka vidū, apkārt liek tomātu ripiņas, sīpolu gredzenus, olu ripiņas.
Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu salāti/Dz. Bandeniece, S. Pumpura. – Rīga, Avots, 1991
Sastāvdaļas
- Ola - 1.gab
- Sīpols - 1.gab
- Lociņi - 1.ēd.k.
- Salātu lapas - 6 - 8.lapas
- Tomāti - 2.gab
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Puscitrona sula
- Sāls