Latgaļu Jāņu siers

FOTO: Shutterstock.com

Biezpienu saberž kopā ar sakultām olām, sāli un ķimenēm. Lej katlā kārtīgu lauku pienu un silda līdz vārīšanās temperatūrai. Tad liek klāt gatavo biezpiena masu, un, maisot silda tik ilgi, līdz biezpiens sāk kļūt tāds vijīgs vai rauties kopā. Biezpienu nokāš trīskārt salocītā marles gabalā. Pievieno sāli un ķimenes (ja vēlas, arī dažādus citus garšaugus). Saini stingri nosien un liek zem sloga.
Lai labi garšo :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ķimenes (pēc vēlēšanās)
  • Olas - 4.gab.
  • Piens - 5.litri
  • Biezpiens - 1.kg
  • Sāls