Jāņu sieru vāru pati...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ņem 5-6 l mājas govs piena, uzvāra un ieber 1 kg sadrupināta, pašu pagatavota biezpiena. Kad piens atsulojies, masu notecina caurdurī. Katliņā tikmēr izkausē 50 g sviesta (jo mājas biezpiens jau pats ir trekns), liek iekšā biezpienu, pieber sāli ar ķimenēm (iepriekš karstā ūdenī noskalotas un mērcētas), piejauc pāris sakultu olu un karsē, nepārtraukti maisot. Kad siers gana karsēts, liek to ar sviestu ieziestā dziļā šķīvī, nolīdzina vai iesien marlītē un novieto uz dziļā šķīvja, ar seklo šķīvi piesedz un uzliek slogu. Katru reizi siers gan iznāk citāds, bet garšīgāks nekā pirktie sieri.

 

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls, ķimenes
  • Sviests - 50.g
  • Biezpiens - 1.kg
  • Piens - 5 - 6.l
  • Olas - 2.gab