Rasols
Ar mizu vārītus kartupeļus un bietes nomizo, atdzesē un sagriež mazos kubiņos. Tādos pašos mazos kubiņos sagriež nomizotus gurķus un ābolus, atdzesētu cepeti, siļķes fileju un cieti novārītas olas. Krējumam pieliek garšvielas, un iemaisa tajā sasmalcinātos produktus. Liek salātu traukā, rotā ar olu, gurķiem, zaļumiem.
Rasolu, ja vēlas, var pagatavot bez nēģiem, siļķēm un bietēm.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 200.g
- Sāls, cukurs, etiķis
- Skābs krējums - 150.g
- Nēģi - 50.g
- Siļķes - 30.g
- Saldskābi āboli - 30.g
- Olas - 1 - 2.gab
- Skābēti gurķi - 50.g
- Cepetis - 50.g
- Bietes - 100.g
- Sinepes vai galda mārrutki